Luontaistuotekauppa Life + 1 rouva vs. syksy

Syksy on täällä. Eilen huomioimme mieheni kanssa, että jo puoli seitsemän aikaan ikkunalaudan kynttilät valaisivat ihan selkeästi hämärtyvää iltaa. Kylmyyskin puree senverran napakasti, ettei talven tulosta ole epäilystäkään. Ollaanhan sitä tosiaan jo kohta lokakuussa (kamalaa, miten viikot vierähtää vauhdilla)!

Päivänvalon vähetessä minut valtaa jokavuotinen, kevyt paniikkitila; kääks, kaapit täyteen vitamiineja! Pillerien napsiminen aiheuttaa minussa ristiriitaisia tunteita; toisaalta minut valtaa ylpeydentunne, ja haluan esitellä jokaiselle vastaantulijalle luontaistuoteliikkeestä mukaan lähteneen kassini kolisevia purkkeja tyyliin "katsoppas, miten hyvin minä pidän huolta terveydestäni!" ja taas toisaalta tunnen oloni neuroottiseksi ikäihmiseksi, joka elää muovikuplassa ja nauttii ruokansa suoraan letkusta
-niin, tai kapselimuodossa.

Tällä viikolla luontaistuoteliikkeen kassiini eksyivät D-vitamiini (50 mikrogrammainen), kalaöljykapselit, sinkki sekä guaranajauhe. Apteekista nappasin kotimatkalla vielä Beroccaa jonon jatkeeksi. Kieltämättä aamuinen kapseliarsenaali plus kyytipoikana toimiva poreileva Berocca saavat minut miettimään, että tarvitsenko näitä kaikkia oikeasti?

Noh, mietitäänpäs nyt ihan näin:

- D-vitamiinia ei suomalainen varmasti saa liikaa. Vaikuttaa yleiseen vireystilaan, parantaa vastustuskykyä ja auttaa kalsiumia imeytymään (en juo maitoa, joten kaikki mahdollinen muu kalsium paree imeytyä! Maidonjuontikokeiluni loppui lyhyeen. Minkäs voit, olen tapojeni orja). Kyllä, tämä on hyvä.
- Omega kolmoset: Syön kasviöljyjä, mutta niistä saa omega kutosta, ja jos kolmosten ja kutosten balanssi ei ole kunnossa, niin elimistö joutuu tulehdustilaan. Syön kalaa, mutta se on niin kallista, että en saa sitä tarvittavaa 3-5 kertaa viikossa, todellakaan. Siispä syön kapseleita niinä päivinä, kun en syö lohta.
- Berocca on aamun piristäjä. B- ja C-vitskuja keho kaipaa vaikka mihin! C:kään ei varastoidu kehoon, joten sitä ei voi saada liikaa. Check -> tarpeellinen!
- Sinkki. Ok, ostin sinkkiä, koska sain kolmannen purkin kaupan päälle. Se on kuitenkin iholle ja silmille hyvä lisä. Mulla on huono näkö ja iho on alkanut kukkia. Ihonhoidon ammattilaisena tiedän, että sisäinen hoito on paras, enkä ole vielä valmis muuttamaan ruokavaliotani aknenvastaiseksi -teen sen vasta viimeiseksi, kun mikään muu ei auta! Kokeillaan siis näitä, ei kai näistä haittaakaan voi olla?

Yeah! Laugh all you want, sucker, meitsi ei meinaa sairastaa tänä syksynä!

Ainut vikaostos taisi olla tuo guaranajauhe: teelusikan kärjellinen teessäni / aamusmoothiessani kahden päivän ajan sai minut harkitsemaan raskaustestin tekemistä, koska sain niin hirveän kuvotuksen. Sitten tajusin, että olen vaan ilmeisesti saanut liikaa kofeiinia; näemmä guarana ei minulle sovi. Harmittaa pistää lähes 20€:n pussi jakoon. Toisaalta tämä jauhe toimi "hyvänä" paastopäivän apuna: huono olo oli niin vallitseva, ettei tehnyt mieli syödä yhtään mitään. "Nopeuttaa aineenvaihduntaa ja auttaa pudottamaan painoa viemällä nälän tunnetta". I´ll say! Ehkä säästän tämän jauheen niihin tilanteisiin, kun tekee sikana mieli herkutella.

Eräällä visiitillään espanjalainen lankomieheni kysyi siskoltani kaikki pilleripurkkini nähtyään, että olenko matkustamassa avaruuteen.
No EN, vaan asun Suomessa. Plus että harrastan urheilua, en syö joka päivä puolta kiloa kasviksia ja rasvaista kalaa...

ja HALUAN ELÄÄ IKUISESTI, hohohohoooo!

No en nyt ihan ikuisesti. Voisi käydä olo yksinäiseksi. Mutta vanha ja raihnainen en halua olla. Jos kapselit auttavat minua saamaan virkeämmän tulevaisuuden, niin so be it! Ja tulevaisuudella tarkoitan myös niinkin lähitulevaisuutta, kuin tätä syksyä. En halua vaipua siihen horrokseen! Ennaltaehkäisy on alkanut!

Anna tulla, sade ja viima! Minä ja lisäravinnepurkkini odotamme nyrkit pystyssä!

Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät