Let there be light

Voe tokkiisa, on "rouvaselämää" ollut enemmänkin "hiljaiselämää" viime aikoina.


Meillä alkoi tällä viikolla töissä alennusmyynnit, ja kiirettä on pitänyt. Töitten jälkeen on ollut suhteellisen rättipoikkiväsynyt olo, hence the silence.


Tänään sujahdan suoraan töistä mökille juhannuksen viettoon. Toivon aurinkoisia kelejä (vaikka tällaisena viikkona, jolloin Suomessa on tullut jopa lunta, taitaa se olla turha toive). Kaikki Kroatiassa kovalla vaivalla haalimani rusketus alkaa olla haalistunutta. Ajattelin, että se olisi ollut vain pohjarusketus, mutta taisipa jäädä ainoaksi melaniinintuotannoksi tältä kesää.


Juhannuksena meillä on tapana jakaa kolmen päivän työt kolmelle porukalle. "Omana päivänään" porukka tekee ruuat, tiskaa ja tarjoilee juomat. Myös ohjelmaa saa keksiä. Perinteisesti pelailemme sekä sisällä että ulkona sekä sidomme saunavastoja tai kukkaseppeleitä (en ikinä muista miten niitä tehdään), saunomme ja makoilemme auringossa - semmoista ihanaa mökkipuuhaa.




Pidämme juhannusviikonloppuna kala-, kana- ja lihapäivän, ja koska viime vuonna arvonnassa nostimme "lihapäivä" -lappusen (rakkaani osti kuudelle henkilölle noin kuusi kiloa lihaa...), teemme tänä vuonna kalaa. Suunnitelmissa on keittää rantanuotiolla lohikeitto ja tarjoilla se ruisleivän ja juuston kera. Ateriaa täydentää tietysti ruokalajiin sopiva valkoviini. Jälkiruuaksi kaavailen raikasta mansikkarahkaa.


Keveänä lounaana tarjoilemme yhden suosikkiruuistamme; katkarapu-feta-omenasalaatin. Siihen tulee yksinkertaisesti
-Paistettuja katkarapuja (vain hetki pannulla, muuten menevät sitkeiksi) tilkassa öljyä, lisänä valkosipulia, chiliä ja sipulia
-Vihreä Granny Smith -omena pienenä lohkoina
-Hyvää fetajuustoa, esim. Patros
-Tuoretta kurkkua
-Rucolaa


Keskikesän mehevin drinkki taas syntyy (toivottavasti) näistä aineksista (tätä ei ole vielä testattu):
-Vesimelonia
-Puristettua limemehua (käytä hyvä ihminen oikeasti tuoretta limeä ja sitruunaa, äläkä niitä "hedelmänmuotoisia" muovipulloja)
-Runsaasti jäämurskaa
-Tuoretta minttua
-Loraus puolikuivaa kuohuviiniä


Kuohuviinin voi korvata myös kivennäisvedellä, jos on vaarana että mopedi lähtee käsistä turhan aikaisin. (Luulen, että alkoholittomana tämä voi olla oiva piristys myös sunnuntaiaamuun ;) )
Jos juomasta kaipaa makeampaa, niin joukkoon voisi pistää myös mansikoita.
Sitten vaan kaikki sekaisin tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen alle ja "sur-rur"!
Määräthän on sitten itselläkin täysin hakusessa, mutta eiköhän tuo maistelemalla löydy oikea suhde. Olen muutenkin hirveän huono mitoissa; maustan ruuankin aina ihan fiiliksen mukaan. Paitsi silloin, kun haluan jonkun tietynlaisen reseptin onnistuvan (kuten avokado- tai sitruunapastan). Myös leivottaessa on ohjeita tietysti noudettava
- jos et halua esim. tämännäköisiä muffineja:




Mahtavaa juhannusta! Olkoon se vailla itikoita, mutta täynnä aurinkoa, naurua ja itkettävän hyvää sapuskaa!



                                                


(Eikä mietitä yhtään sitä, että juhannusyön jälkeen päivä alkaa taas lyhenemään...)
NOUUU! ;)





Kommentit

Näistä lukijani tykkäsivät